Morgan Blade

MorganMorgan Blade is het pseudoniem waaronder Meaghann Baeken (1993) schrijft. Ze kreeg de smaak van het schrijven te pakken op tienjarige leeftijd toen er in haar lagere school een workshop voor gedichtendag werd gehouden. Onzekerheid zorgde ervoor dat ze haar schrijfsels voor lange tijd ergens achter in een kast in een schoendoos verstopte, maar dit veranderde nadat ze een onlineplatform ontdekte waar ze positieve feedback kreeg over haar werk.

Als tiener durfde ze dan ook meer en meer aan schrijfwedstrijden deel te nemen waarvan ze er zelfs enkele won. Met poëzie en essays ondertussen welgeoefend in de vingers, begon ze stilaan te dromen over het schrijven van een boek.

Deze droom werd uiteindelijk een plan na de voltooiing van haar eerste manuscript. Het was ook dit verhaal dat ze een klein jaar later bij Kabook Uitgevers terechtkwam.

Als kind werd ze al aangetrokken door magie en vreemde wezens die je alleen tegenkomt in sprookjes en oude verhalen. Deze fascinatie is een grote inspiratiebron in haar schrijven van Young Adult met een goede dosis Fantasy. Ondanks dat ze het liefst (Urban) Fantasy schrijft, sluit ze een bezoekje aan andere genres in de toekomst niet uit.

Haar debuut bij Kabook Uitgevers is het eerste boek in de Young Adult serie Muse Academy waarin de Griekse mythologie zich vermengt met de echte wereld.

Met het eerste boek op de werkbank bij de uitgeverij, werkt ze ondertussen verder aan de vervolgdelen.

Lees hier het interview.

Volg haar blog.