Tamara Geraeds


14030852_1198786493506425_215123971_nTamara Geraeds
(1981) begon met schrijven toen ze 15 was en wist toen al dat ze er nooit meer mee wilde stoppen. Na een kort verhaal in de bundel Bergen Bloedt (Karakter Uitgevers, 2011), werd haar grote droom om gepubliceerd te worden werkelijkheid in 2012, toen haar debuut Nergens verscheen bij Uitgeverij Kluitman Alkmaar. Dit boek werd als enige in de categorie 12+ genomineerd voor de Hotze de Roosprijs.

Vervolgens verscheen het young adult boek Jasper (Uitgeverij Zilverspoor, 2013) en het eerste deel in de Christopher Plum jeugdserie (Uitgeverij Kramat, 2015). Voor 2016 staan er nog een aantal publicaties op het programma: een kort young adult verhaal bij Uitgeverij Quasis (opgenomen in de serie Splinters), het tweede deel in de Christopher Plum serie en een kort verhaal in het Junior Monster Boek 5 van Uitgeverij Kramat. Echo is haar eerste boek voor volwassenen.

Tamara is verknocht aan fantasy, maar houdt van nieuwe uitdagingen, zowel in genre als doelgroep. Ze geeft haar lezers graag een belangrijke boodschap mee. Meer info over haar en haar boeken is te vinden op: www.tamarageraeds.nl.

Ooit begonnen als lerares Engels op een middelbare school, werkt Tamara nu als freelance redacteur voor verschillende uitgeverijen en auteurs en daarnaast als freelance docent Engels, Nederlands en creatief schrijven. Voor het laatste volgde ze een opleiding aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze mocht zich twee keer jurylid noemen bij Fantastels – dé schrijfwedstrijd voor horror, fantasy en sciencefiction verhalen.

Lees hier het interview.