Auteurs

Lydia Albadoro 

Lydia Albadoro (Amsterdam, 1972) debuteerde in 2015 met de thriller “Doodstil” onder het pseudoniem Lydia van Houten. Sindsdien heeft ze meerdere boeken op haar naam staan.

Lydia staat vooral bekend om haar unieke schrijfstijl. Haar boeken worden gekenmerkt door duistere zaken en mysterieuze gebeurtenissen die vaak verborgen blijven. Ze durft grenzen op te zoeken en niets is wat het lijkt. Haar filmische schrijfstijl en meeslepende, onderhuidse spanning maken haar misdaad- en thrillerromans geliefd bij een breed lezerspubliek.

Morgan Blade 

Morgan Blade is het pseudoniem waaronder Meaghann Baeken (1993) schrijft. Ze kreeg de smaak van het schrijven te pakken op tienjarige leeftijd toen er in haar lagere school een workshop voor gedichtendag werd gehouden. Onzekerheid zorgde ervoor dat ze haar schrijfsels voor lange tijd ergens achter in een kast in een schoendoos verstopte, maar dit veranderde nadat ze een onlineplatform ontdekte waar ze positieve feedback kreeg over haar werk. Als tiener durfde ze dan ook meer en meer aan schrijfwedstrijden deel te nemen waarvan ze er zelfs enkele won. Met poëzie en essays ondertussen welgeoefend in de vingers, begon ze stilaan te dromen over het schrijven van een boek.

Deze droom werd uiteindelijk een plan na de voltooiing van haar eerste manuscript. Haar debuut bij Kabook Uitgevers is het eerste boek in de Young Adult serie Muse Academy waarin de Griekse mythologie zich vermengt met de echte wereld.

Tamara Geraeds

Ooit begonnen als lerares Engels op een middelbare school, werkt Tamara Geraeds (1981) nu als freelance redacteur voor verschillende uitgeverijen en auteurs en daarnaast als freelance docent Engels, Nederlands en creatief schrijven. Voor het laatste volgde ze een opleiding aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze mocht zich twee keer jurylid noemen bij Fantastels – dé schrijfwedstrijd voor horror, fantasy en sciencefiction verhalen. Meer info over haar en haar boeken is te vinden op: www.tamarageraeds.nl.

Pieter en Marlies Hofland

Achter Margje P. Hofstee gaat het schrijversduo Marlies Hofland-van der Steeg en Pieter Hofland schuil.

Pieter is ondernemer, filosoof en ethicus en schrijft al sinds zijn vroege jeugd gedichten, waarin de liefde altijd centraal staat. Ruim tien jaar geleden startte hij een web-groothandel in biologische cosmetica, waarvoor hij al het tekstuele voor zijn rekening nam: elke tekst die op de website verscheen, kwam van zijn hand.

Marlies is opgeleid tot tolk/vertaler Japans en heeft jarenlang als communicatieadviseur gewerkt bij het Rode Kruis. Daarna werd ze social media adviseur bij Reclassering Nederland, waarvoor ze nu nog steeds in opdracht werkt en reclasseringswerkers interviewt over hun werk. Schrijven is haar met de jaren steeds meer in het bloed gaan zitten. Nu volgt ze een opleiding aan de Schrijversacademie en specialiseert zich in Columns & Blogs. Meer info op: https://pieterenmarliesoppad.nl

Yvonne Hooge

Yvonne Hooge (1996) houdt van feelgood met een randje, zowel in boeken als in het echte leven. Ze groeit op in Drenthe, waar ze kind aan huis is in de bibliotheek. Als ze hier bijna alles gelezen heeft, begint ze zelf te schrijven. Verhalen en paarden zijn haar passie, net als de beweegredenen van mensen.

Auteursfoto © Alinda Potze

 

Sandra Kraak

Sandra Kraak (1982) werkt als marketeer en woont met haar gezin in Pijnacker. Als kind zat ze altijd met haar hoofd in een boek. Of in de wolken. Later wilde ze schrijver worden, dat wist ze toen al. Nog steeds geniet ze van het lezen van meeslepende boeken, en nog meer van het schrijven ervan. Dat haar feelgoodverhalen nu ook voor anderen tot leven komen, is een droom die uitkomt. Als Sandra niet schrijft, geniet ze van fotograferen en wandelen. En van chocola. De dag sluit ze graag af met een leuke serie op tv.

Foto auteur: Piet van den Berg

Meer info op www.sandrakraak.nl

Annemarie Snels

Annemarie Snels werd geboren in 1971 in het dorp Wouw en samen met haar gezin woont ze in het West-Brabantse Roosendaal.

Annemarie studeerde aan de Academie voor Journalistiek (Tilburg). Naast het schrijven aan thrillers, werkt ze als tekstschrijver en communicatiemedewerker bij een communicatieadviesbureau. Als ze niet schrijft, zingt Annemarie bij popkoor Akkoord en leest ze literaire thrillers en waargebeurde verhalen. Haar thrillerdebuut ‘Waterval’ verscheen voorjaar 2020 bij Kabook Uitgevers.

Meer info op www.annemariesnels.nl

Ivonne Wilken

Ivonne Wilken schrijft vanuit Tromsø, een stad binnen de poolcirkel in Noorwegen. Met criminologie, antropologie en journalistiek als achtergrond, schrijft ze psychologische thrillers en korte verhalen waarin ze lezers op een onverwachte manier raakt. Ivonne is vooral geïnteresseerd in de beweegredenen van mensen en het creëren van spanning. Haar thrillerdebuut ‘Instinct’ verscheen 2021 bij Kabook Uitgevers. 

Sabine Zwaan

Sabine Zwaan (32) werkt fulltime als basisschoolleerkracht in Utrecht. Ze leeft samen met haar twee katten die er alles aan doen om haar niet te laten schrijven. Sabine is gek op muziek luisteren (vooral liedjes van Taylor Swift) en is ook graag creatief bezig. Hoewel ze vaak zegt sportief te zijn, ligt ze het liefst vroeg op bed te schrijven met Netflix/Disney+ op de achtergrond.

‘Oppas gezocht’ is o.a. de winnaar van de Kabook Summer Romance Schrijfwedstrijd 2023