Persbericht: Thrillerauteur Lydia Van Houten. Voortaan onder eigen naam en niet meer zo onzeker.

P E R S B E R I C H T

– Op 11 juni verschijnt bij Kabook Uitgevers – SCHIM, de vijfde thriller van Lydia van Houten –

Toen ze vijf jaar geleden debuteerde met haar eerste thriller had ze niet gedacht dat haar boeken zo aan zouden slaan, vertelt de Gelderse bestsellerauteur Lydia Van Houten (48). Haar rauwe en kenmerkende stijl sloeg aan bij recensenten en liefhebbers van spannende boeken. Deze maand verschijnt alweer haar vijfde thriller, en nummer zes ligt ook al klaar.

Toen haar eerste boek in 2015 klaar was, wist ze niet zeker of het goed genoeg was: ,,Omdat ik zo onzeker was vroeg ik anderen in mijn omgeving. Mensen die normaal niet lezen, achteraf was dat fout. Want ik kreeg te horen dat ik geen schrijver was. Het was frustrerend.” Ze twijfelde erg. Zonder steun of hulp van anderen besloot ze toch door te zetten. Hoewel het knagende gevoel bleef: “Ergens geloofde ik ze, dat ik geen schrijver was. Hoe ik het in mijn hoofd haalde? Daarom werd de onzekerheid erger. Dus besloot ik onder pseudoniem Van Houten te schrijven. Zo kon ik me in ieder geval verstoppen”, zegt Lydia.

Deadline

Het was een eenzame en lange weg. Maar ze besloot niet op te geven. “Het omslagpunt kwam toen ik met de juiste mensen in aanraking kwam. Lezers, leesgroepen en boekliefhebbers. Ik omringde me met deze mensen en ik vroeg ze of ze mijn manuscript wilde lezen. Als ze het niets vonden, dan kon ik het weggooien. Hoewel ik nog steeds onzeker was en het doodeng vond om te vragen, deed ik het toch. Mijn debuut werd geheel tegen mijn verwachting in, erg positief ontvangen”, zegt Lydia. “Nu kon ik verder. Ik gaf mezelf vijf jaar de tijd om te groeien. Vijf jaar precies. Om een referentiekader te hebben, en die deadline liep tot en met 2020.”

Bijna opgegeven

“Die deadline dreef me enorm,” zegt ze. “Het was of ik steeds iemand achter me had staan die me tot het uiterste pushte. De jaren vlogen voorbij. Ik ging er honderd procent voor en besloot fulltime te schrijven. De eerste jaren was het afzien: Schrijven, schrijven, schrijven. Daarna schrappen en opnieuw schrijven. Financieel was het ook afzien. Al dat harde werk leverde de eerste drie jaar niets op en ik begon de hoop op te geven. Gelukkig dat ik die deadline op vijf jaar had gezet, anders was ik zeker na het derde boek gestopt.”

Eindelijk erkenning

Een beslissing die haar leven veranderde. De vijf jaar zijn ondertussen voorbij, en de boeken worden goed verkocht. Haar vijfde boek SCHIM, verschijnt 11 juni in de Maand van het Spannende Boek.

Het was een bijzondere weg, zo zegt ze: ,,Maar ik heb ondertussen voldoende vertrouwen gekregen voor een doorstart.”

Het was doodeng, afzien, maar het was het alles waard.  ,,Nu begint een nieuwe periode. Ik heb mezelf weer vijf jaar gegeven. Deze keer moet het Internationaal ook lukken, en daarvoor gebruik ik voortaan mijn echte naam.”

Internationaal

Ook al is haar wens uitgekomen. Ze heeft meer in haar mars. Waar stopt het?

“Waar het stopt? Geen idee. Voorlopig heb ik een nieuwe deadline staan voor de komende vijf jaar. Ook in het buitenland wil ik een plekje krijgen.” Ondertussen worden de boeken al vergeleken met werken van King, Slaughter en Fitzek. “Dat doet me goed!” Maar: ,,Ik ben nog lang niet daar waar ik wil zijn… de wereld.” zegt ze. ,,Ik wil dat de wereld Lydia Albadoro leert kennen. Want ik heb een boodschap; ook al staat er niemand achter je, en gelooft niemand in je, dan nog is alles mogelijk en ligt de wereld aan de voeten van doorzetters. Dat wil ik bewijzen!”

Lydia signeert zaterdag 11 juni van 15.00 tot 16.00 uur haar boek Schim in boekhandel Boek en Buro, in Zevenaar.

Schim verschijnt tijdens de Maand van het Spannende Boek, telt 299 pagina’s en wordt uitgegeven door Kabook Uitgevers. Schim is nu al te reserveren via de (online) boekhandel.

* SCHIM ISBN: 9789083042411 * Vanaf 11 juni 2020 in de boekhandel. *

Schim: Een zenuwslopende zoektocht naar de waarheid.

Acteur Mason Robins leidt een onzeker bestaan in Manhattan. Hij sluit zich aan bij de exclusieve “Wildclub”. Vanaf dat moment komen al zijn dromen uit, tot zijn dochter Maggie spoorloos verdwijnt. Om haar terug te krijgen moet Mason bizarre experimenten ondergaan. Hij wil zich losmaken van de sekte. Maar nog nooit heeft iemand “de Wildclub” levend verlaten…

Lydia Albadoro- Van Houten (Amsterdam, 1972) is een succesvolle Nederlandse schrijver van thrillers. Van Houten debuteerde in 2015 bij uitgeverij Kabook Uitgevers. Sindsdien verschenen er vijf thrillers. Van haar boeken zijn meer dan 10.000 exemplaren verkocht en er werden 9360 exemplaren uitgeleend via de Nederlandse bibliotheken. Van Houten werkt nu aan haar zesde thriller, die naar verwachting in 2021 verschijnt.

Van Houten schrijft beeldend. Haar karakteristieke filmische schrijfstijl maakt dat lezers haar erg waarderen. Haar thrillers zijn rauw, wreed en ze schuwt geen uitvoerig beschreven scènes die onder de huid kruipen. Binnenkort verschijnt haar nieuwe psychologische thriller ‘Schim’ bij Kabook uitgevers. Eerdere thrillers die gepubliceerd zijn: ‘Het vervloekte huis’ (2016) en ‘Prooi’ (2017). Haar laatste werk ‘Ruis’ verscheen in 2019.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail