Van Houten schrijft intrigerende thriller over de duistere kant van het internet.

P E R S B E R I C H T

– Op 9 juni verschijnt bij Kabook Uitgevers – PROOI een thriller van Lydia van Houten –

================================================================================


PROOI bu jpgProoi
dat is de titel van het nieuwe boek van de Nederlandse schrijfster Lydia van Houten. Het is haar derde thriller en opnieuw laat ze zien dat het schrijven van ijzingwekkende boeken haar uitstekend ligt. Prooi is een psychologische thriller van het hoogste niveau, rauwer en harder dan lezers van haar gewend zijn.

Prooi speelt zich voor een deel af in de virtuele wereld van het internet. “Na twee thrillers wilde ik eens iets anders voor mijn lezers”, vertelt Van Houten. “Het internet leek mij een intrigerende plaats en zo werd het de inspiratiebron voor een groot deel van de sfeer en de setting in het verhaal. Vooral ook omdat ik zelf veel tijd doorbreng met het zoeken naar informatie op het web. Zo zag ik voor me hoe het ook mis kan gaan en juist dat leek me een spannende invalshoek.”

On-Nederlandse schrijfstijl

Hoewel sommige lezers opmerken dat Van Houten een geheel afwijkende schrijfstijl gebruikt – zeer beeldend en bijna ‘on-Nederlands’ – wil de geboren Amsterdamse tegenwoordig niet meer van haar stijl afwijken. “Vanaf mijn thrillerdebuut werd er opgemerkt dat ik anders schrijf. Een mix van mysterie, fantasie vermengt met realiteit.” Van Houtens schrijfformule slaat aan bij de lezers. “Ik krijg tegenwoordig de meest geweldige lezersreacties- en recensies terug. Met al die vijfsterrenrecensies vind ik het niet erg meer om anders te zijn.”

Lezers

Door een snel groeiend lezerspubliek moest de thrillerschrijfster een nieuwe balans zoeken. Tussen het schrijven en de tijd die ze vrij wil maken voor haar lezers. “Lezers komen bij mij op nummer één,” vertelt Van Houten. “Mijn lezers zijn belangrijk, zeker omdat ik ook veel van ze leer. Ik luister naar alle opmerkingen, en soms pas ik mij daar op aan. Zoals bijvoorbeeld met de titel van ‘Prooi’. Dat was eerst ‘Darknet’, tot een paar lezers opmerkten dat ze dat té buitenlands vonden klinken. Daarna heb ik in overleg besloten om de titel aan te passen. Het is vreselijk belangrijk dat je als schrijver open staat voor je lezers. Daar maak ik altijd tijd voor vrij!”

AUTEURS jpgHet boek verschijnt tijdens de Maand van het Spannende Boek van 9 t/m 25 juni 2017, telt 296 pagina’s en wordt uitgegeven door Kabook Uitgevers. Prooi ligt vanaf 9 juni in de boekhandel.

Lydia van Houten signeert zaterdag 17 juni haar thriller ‘Prooi’ tijdens de Spannende Boekenweken bij Meijer en Siegers in Oosterbeek. De sessie start om 14:30 uur.

 

 

 

 

AANVULLENDE INFORMATIE OVER DE AUTEUR

ACHTERGRONDEN

De Na meer dan dertig prenten- en jeugdboektitels, die verschenen in binnen- en buitenland, gooit de schrijfster het roer definitief om: Van Houten debuteerde in 2015 met de thriller ‘Doodstil’ dat meerdere viersterrenrecensies ontving. ‘Het vervloekte huis’ verscheen in 2016. Lezers en critici reageerden zo enthousiast dat een derde thriller niet uit kon blijven.

Prooi synopsis: De Nederlandse studente Evelyn (Evy) Meyer woont samen met een groepje excentrieke jongeren in Londen, waar ze een kamer huurt in het huis van Joy McAllen, die haar familie tragisch verloor in een vliegtuigcrash.

Sinds haar intrek wordt Evy achtervolgd door nachtmerries en hallucinaties. Dan is Evy getuige van een gruwelijke moord. Ze zit onder het bloed, maar vreemd genoeg kan ze zich niets herinneren. Dit is pas het begin van een reeks bizarre voorvallen…

Over de auteur: Lydia van Houten (1972) is sinds 2003 fulltime auteur. Ze heeft meer dan dertig titels op haar naam staan, die verschenen in binnen- en buitenland. In 2015 stapte van Houten definitief over naar het thrillergenre.

Wim Sanders (AKO-literatuurprijs 2006) over haar thrillerdebuut Doodstil: ‘Een goed thrillerdebuut van Lydia van Houten, die erin slaagt om middels de intriges de spanning er tot het einde toe goed in te houden. Het lukt haar de lezer als in een echte whodunit in het verhaal te sleuren om hem daarna niet meer los te laten.’

Lydia van Houten over PROOI: ‘Het is bijna onwerkelijk hoe snel het gaat en dat er steeds meer lezers reageren. Toen Sweek me aanmerkte als topauteur moest ik wel even slikken. Zeker omdat ik pas twee jaar actief ben in thrillerland, het is een eer als anderen je zo zien. Het enthousiasme is enorm, daarom probeer lezers uit te dagen en hoop dat iedereen ontzettend veel plezier aan de boeken beleven.’

Prooi ligt begin juni in de boekhandel en is nu ook te reserveren.

-Einde-

CONTACTINFORMATIE

Voor meer informatie over het boek, het aanvragen van een recensie exemplaar, of het aanvragen van een interview met de auteur, kunt u contact opnemen met Helma de Vries: helma.devries@kabook.nl

Lydia van Houten: info@lydiavanhouten.nl

Webadres Kabook uitgevers: www.kabook.nl

Webadres auteur Lydia van Houten: www.lydiavanhouten.nl

 

 

TITELINFORMATIE

Prooi – Lydia van Houten – ISBN 9789082686104 – paperback – 296 pagina’s – Kabook uitgevers – Verschijnt 9 juni 2017 – Prijs: € 19,95

 

 

Voor meer informatie over het boek, het aanvragen van een recensie exemplaar, of het aanvragen van een interview met de auteur, kunt u contact opnemen met Helma de Vries: helma.devries@kabook.nl