Even voorstellen – Sabine Zwaan

Ook deze maand zetten wij een auteur in de spotlights. Deze keer is Sabine Zwaan onze auteur voor de maand juni. Ze deed mee aan de ‘Summer Romance’ schrijfwedstrijd en het ingestuurde verhaal werd gekozen uit maar liefst 85 inzendingen. Haar nieuwe feelgood-novelle verschijnt in 2024. Hopelijk mogen onze nieuwe auteurs zo nog vele harten bereiken!

Wil je meer van deze schrijfster weten? Lees dan verder…

Wie is Sabine Zwaan?

Nou, ik ben dus Sabine Zwaan (1990) en ik werk fulltime als basisschoolleerkracht in Utrecht. Ik leef samen met mijn twee katten die er alles aan doen om me niet te laten schrijven. Ik ben gek op muziek luisteren (vooral liedjes van Taylor Swift) en ook ben ik graag creatief bezig. Hoewel ik vaak zeg sportief te zijn, lig ik het liefst vroeg op bed te schrijven met Netflix/Disney+ op de achtergrond.

Schrijf je al lang en hoe is het ontstaan?

Ik ben altijd al gek geweest op het schrijven van verhalen. Ik weet niet wanneer ik “echt” begonnen ben met schrijven. Een plot maken kan ik wel binnen twee dagen. Het uitwerken duurt wat langer omdat ik fulltime werk. Het honderdduizend keer controleren op grammatica- en spellingfouten duurt daarentegen een eeuwigheid. (Het is echt vreselijk dat je niet je eigen fouten ziet, al lees je het verhaal honderd keer.) Vorig jaar heb ik mijn eerste boek “het Machtsspel” geschreven en uitgegeven.

Waar komt de inspiratie vandaan?

De inspiratie voor dit verhaal komt van Koreaanse drama’s. Dat zijn series waarbij je lekker op de bank gaat liggen en je gedachten op nul zet. Er zit bijna altijd wel wat romantiek en humor in.

Waarom heb je het boek geschreven?

Waarom? Hhhmmm. Ik denk dat ik dit verhaal heb geschreven, omdat mijn schrijfstijl eigenlijk heel dramatisch is… en dat is dit boek niet. Ik wilde eens een andere schrijfstijl proberen en ik heb echt genoten om “luchtig” en “humoristisch” te schrijven.

Er zit niet echt een achterliggende gedachte achter dit boek, al zullen er vast wel wat levenslessen in zitten. Ik wilde mezelf gewoon vermaken door dit boek te schrijven en ik hoop dat anderen dat ook doen.

Hoe kom je aan je personages?

Aangezien het verhaal vanuit de eerste persoon geschreven is, denk ik dat de hoofdpersonage gedeeltelijk wel op mij lijkt. Wanneer de hoofdpersonage in de problemen komt, denk ik altijd: hoe zou ik reageren? Nou, zo dus.

Voor de rest heb ik gedeeltelijk gebruik gemaakt van de cliché types, al heb ik het er niet te dik bovenop gelegd. Ik wilde het verhaal nog wel een beetje realistisch houden.

Waarom zouden wij het boek moeten lezen?

Veel mensen vinden lezen vermoeiend en er zijn genoeg mensen die het zelfs vreselijk vinden. Ik wil lezen vermakelijk maken. Dit boek is vermakelijk. Ik denk dat ik een redelijk vlotte schrijfstijl heb waardoor je snel in het verhaal zit. Je leert de personages al in de eerste hoofdstukken goed kennen.  

Lees je ook?

Ja, hoewel het minder is dan voorheen. Vroeger las ik vaak. Nu ik meer schrijf, ben ik bang dat ik verhalen van anderen onbewust overneem. Ik had namelijk ook een fantasieverhaal geschreven en toen kwam ik in de bieb bijna hetzelfde verhaal tegen. Ik denk niet dat je het altijd tegen kan houden, maar toch…

Wat zijn je favoriete boeken?

Ik ben gek op de boeken van Sophie Kinsella. Ze lezen zo makkelijk weg! Daarnaast was ik vroeger gek op de boekjes R.L. Stine. Het zijn geweldige thrillers die je binnen een paar uur uitleest. Eigenlijk hebben alle boeken die ik lees iets met elkaar gemeen: het gaat vooral om vermaak en ontspanning!

Zijn er plannen voor de toekomst?

Ik blijf het leuk vinden om te schrijven. Ik hoop nog zeker een paar boeken te schrijven.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail