Heerlense auteur Tamara Haagmans schrijft haar Young Adult debuut

*** P E R S B E R I C H T ***

Ctrl Alt Delete, dat is de titel van het Young Adult debuut van de Heerlense schrijfster Tamara Haagmans, een must read voor liefhebbers van John Green.

Het verhaal is een vlot geschreven, realistische mix, waar liefde, drama maar ook humor elkaar afwisselen. Het speelt zich om beurten af vanuit het perspectief van de twee hoofdpersonen: Lily en Jim. Wat het verhaal bijzonder maakt is dat het leesbaar is voor zowel jonge lezers, maar geen moment saai wordt voor de wat oudere lezers.

Schrijven is Haagmans lust en leven, ‘en behalve lezen is er niets dat ik liever doe dan schrijven,’ vertelt Haagmans. ‘Ik wilde altijd al “iets” met schrijven doen en dat begon serieuze vormen aan te nemen toen ik mee ging doen aan schrijfwedstrijden.’ Tamara haalde meerdere keren een shortlist en won zelfs enkele wedstrijden. Het is dus geen verrassing dat haar schrijftalent opgemerkt werd en zo werd Ctrl Alt Delete haar Young Adult debuut. ‘Dat dit boek is uitgegeven en dat ik het nu mag vasthouden en delen met het lezerspubliek, dat is echt een wens die uitkomt.’

Zakdoekjes

Hoewel sommige lezers opmerken dat het een heftig verhaal is, lost Tamara Haagmans dit op door haar luchtige schrijfstijl, met de nodige humor, waardoor het nooit té zwaar wordt voor de lezer. ‘Zorg de volgende keer voor een doos tissues bij je boek als je weer zo’n verhaal schrijft.’ Haagmans weet op de emotie te spelen en dat slaat aan bij de lezers. ‘Ik kon niet stoppen met huilen,’ aldus enkele reacties van boekrecensenten. ‘Dit verhaal heeft mijn hart verwarmd maar ook gebroken.’

Het boek verschijnt zomer 2018, telt 215 pagina’s en wordt uitgegeven door Kabook Uitgevers. Ctrl Alt Delete ligt vanaf 13 juni in de boekhandel.

*** AANVULLENDE INFORMATIE OVER HET BOEK ***

CTRL ALT DELETE SYNOPSIS:
Lily werd als kind behandeld voor NonHodgkin, maar moest daardoor noodgedwongen stoppen met dansen. De behandeling slaat aan, en na een lang behandeltraject wordt Lily genezen verklaard. Ze pakt haar leven weer op en na jaren hard werken komt haar wens uit: ze mag dansen in de videoclip van Unity, een van de hotste boybands op aarde!

Ze ontmoet Jim, gameontwerper, en samen moeten ze werken aan haar clip. Jim blijkt een irritante kwal, die het bloed onder Lily’s nagels vandaan haalt. Toch krijgt Lily gevoelens voor Jim, als ze een andere kant van Jim ontdekt en ziet hoe hij zich inzet voor kinderen in het ziekenhuis. Langzaam maar zeker groeien ze naar elkaar toe. Het leven lijkt Lily eindelijk toe te lachen. Tot dat vreselijke moment…

ISBN: 978 90 826861 6 6 / paperback / 215 x 135 x 28 / 215 pagina’s / prijs: € 18,95 / verschijnt 13 juni 2018

-Einde-

CONTACTINFORMATIE

Voor meer informatie over het boek, het aanvragen van een recensie exemplaar, of het aanvragen van een interview met de auteur, kunt u contact opnemen met Kabook Uitgevers:

Webadres Kabook uitgevers: www.kabook.nl

*** EINDE PERSBERICHT ***