Interview Lydia van Houten

Lydia Albadoro-Van Houten (1972) is schrijfster en scenarist. Ze debuteerde in 2015 met de thriller Doodstil, onder pseudoniem Lydia van Houten, waarna meerdere boeken volgden. Met haar Mikayla Jackson-serie, Het vervloekte huis, en Ruis, brak ze door bij een groot publiek. Standalone thrillers zoals Prooi, Schaduwland en Het schaduwmeisje nemen de lezers mee naar duistere geheimen en verre plekken. De dwaas verscheen onder Lydia Albadoro, en is het eerste deel van haar serie met Connor Grant in de hoofdrol.

Hoe ziet jouw schrijfproces eruit? (Bedenk je bijvoorbeeld alles vooraf of laat je je leiden door het verhaal/personages?)

Eigenlijk doe ik maar wat. Schrijf duizend woorden per dag. Saai, maar na drie maanden is een manuscript dan af. Plannen doe ik niet, want het verhaal wordt toch altijd anders.

Hoe kom je op een idee voor een boek?

Eigenlijk ben ik best lui. Voor mijn boeken doe ik online onderzoek naar een land van voorkeur waarin ik de  verhalen situeer. Als beelddenker heeft dat zo z’n voordeel:  Als ik research doe op internet kan ik me door Google maps zo voorstellen hoe het er is als ik er zelf zou lopen. Het verhaal volgt vanzelf.

Lees je zelf veel? Wat is het laatste boek dat je hebt gelezen?

Ik zou graag meer tijd willen hebben om boeken te lezen.

Als je een dag mocht ruilen met een persoon (kan een belangrijk iemand zijn of een overledene). Wie zou dit dan zijn en wat zou je gaan doen?

Ruilen? Nou nee. Dit is al complex genoeg.

Je hebt verschillende genres waarin je boeken hebt gepubliceerd, o.a. kleuter en jeugd. Voor welke doelgroep schrijf je het liefste en wat kunnen we nog verwachten van je in de toekomst?

Thrillers, thrillers en nog meer thrillers. Misschien hier en daar een filmscript, maar vooral thrillers. Want wie heeft er nou ooit genoeg van spannende boeken?

Heb je een droom? (b.v. verfilming van een van je boeken?) Het hoeft niet schrijfgerelateerd te zijn.

Mijn droom is uitgekomen! zoveel tevreden lezers…

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail