Jeugdauteur Lydia van Houten schrijft een nieuwe thriller

PERSBERICHT

 

Jeugdauteur Lydia van Houten schrijft  een nieuwe thriller

Arnhem, 6 april 2016

thickbookleft_1344x1566

In juni verschijnt bij Kabook uitgevers een thriller van kinderboekenschrijfster Lydia van Houten. Na haar thrillerdebuut in 2015, komt de Westervoortse van Houten nu met haar tweede thriller: Het vervloekte huis. Het verhaal speelt zich in Canada af, in en rond een Twin Peaks achtige omgeving genaamd Rocky Roads. Centraal staat de 43-jarige Nederlandse journaliste Mikayla Jackson, van wie het leven een dramatisch wending krijgt na de zelfmoord van haar echtgenoot.

Na meer dan twintig prenten- en jeugdboek titels, die verschenen in binnen- en buitenland, gooit de schrijfster het roer definitief om: Van Houten debuteerde vorig jaar met de psychologisch erotische thriller ‘Doodstil’ dat meerdere vier- sterrenrecensies ontving. Lezers en critici reageerden zo enthousiast dat een nieuwe thriller niet uit kon blijven. Het boek verschijnt in de Maand van het Spannende Boek – 3 t/m 19 juni 2016, dat dit jaar geheel in het teken staat van de Nederlandse thriller, onder het motto: Bloed in de polder.

 

Het vervloekte huis synopsis: als de 43-jarige journaliste Mikayla geconfronteerd wordt met de zelfmoord van haar man Steven, stort haar hele wereld in. Ze erft een huis in Rocky Roads, Canada en verhuist. Al snel stuit ze op de onopgeloste moord op Joanna la Croix van twintig jaar eerder. Als Mikayla op eigen houtje onderzoek gaat doen naar de moord, wordt steeds duidelijker dat Rocky Roads een duister geheim herbergt.

 

Over de auteur: Lydia van Houten (1972) begon in 2003 als kinderboekenschrijfster en heeft ondertussen meer dan twintig titels op haar naam staan, die verschenen in binnen- en buitenland. In 2015 stapte van Houten definitief over naar een ander genre. Haar thrillerdebuut: Doodstil, werd door critici goed ontvangen en ontving meerdere vier- sterrenrecensies.

 

Wim Sanders (AKO-literatuurprijs 2006): ‘Een goed thrillerdebuut van Lydia van Houten, die erin slaagt om middels de intriges de spanning er tot het einde toe goed in te houden. Het lukt haar de lezer als in een echte whodunit in het verhaal te sleuren om hem daarna niet meer los te laten.’

 

Lydia van Houten over Het vervloekte huis: ‘Het is een droom die uitkomt. Lezers reageren zo enthousiast op mijn thrillerdebuut, dat ik ze onmogelijk kan teleurstellen. Daarom schrijf ik alleen nog maar thrillers en ik hoop dat iedereen er veel plezier aan gaat beleven.’

 

Het vervloekte huis ligt begin juni in de boekhandel en is nu ook te reserveren.

Het vervloekte huis /  ISBN 9789082415261 / 283 pagina’s / Kabook uitgevers

helma.devries@kabook.nl

KLIK HIER VOOR HET PDF FORMAT