Morgan Blade schrijft tweede fantasy.

Zwarte Magie, dat is de titel van het nieuwe boek van de Glabbeekse schrijfster Meaghann Baeken, al kennen haar lezers haar beter onder het pseudoniem Morgan Blade. Het is haar tweede Young Adult en opnieuw laat Blade zien dat het schrijven van fantasy haar uitstekend ligt. Zwarte Magie is het tweede deel in de avonturenserie Muse Academy, een must read voor liefhebbers van magie en van Griekse mythologie.  

Het verhaal is een speelse mix van moderne en oude saga’s, zoals het Orakel van Delphi, en het speelt zich voor een deel af op een bijzondere school, Muse Academy. Wat het verhaal bijzonder maakt is de laagdrempeligheid zodat lezers spelenderwijs kennis maken met geschiedkunde en oude mythes.

‘Tijdens mijn allereerste bezoek aan de boekhandel als kind, kreeg ik van mijn mama een boek met Griekse mythes op kinderformaat,’ vertelt Blade. ‘Griekse mythologie heeft me altijd al geïnteresseerd, iets wat ik ongetwijfeld heb geërfd van mijn ouders. Het is dus geen verrassing dat ik net op deze kennis terugviel toen ik begon met schrijven. Dat ik het resultaat nu boek per boek mag delen met het lezerspubliek, dat is echt een droom die uitkomt.’

 Percy like

Hoewel sommige lezers opmerken dat Blade overeenkomsten heeft met de Percy Jackson reeks van Rick Riordan, heeft de van oorsprong Belgische Blade een geheel afwijkende schrijfstijl gebruikt – beeldend, creatief en cultureel. ‘Toen mijn debuut Muse Academy en het geheim van Helikon verscheen, werd het meteen goed onthaald. Vooral de mix van mysterie, fantasie, geschiedenis en herkenbare personages blijkt goed te scoren.’ Blades boeken slaan dus zeker aan bij de lezers. ‘In Zwarte magie zitten nog meer mythische personages en onvoorspelbare avonturen. Hopelijk genieten de lezers evenveel van dit vervolg als van het eerste deel.’

Het boek verschijnt voorjaar 2018, telt 296 pagina’s en wordt uitgegeven door Kabook Uitgevers. Muse Academy 2 – Zwarte Magie ligt vanaf 30 april in de boekhandel.

 *** AANVULLENDE INFORMATIE OVER DE AUTEUR ***

ACHTERGRONDEN:

Morgan Blade is het pseudoniem waaronder Meaghann Baeken (1993) schrijft. Het geheim van Helikon, haar debuut bij Kabook Uitgevers, is het eerste boek in de Young Adult serie Muse Academy waarin de Griekse mythologie zich vermengt met de echte wereld.

 ZWARTE MAGIE SYNOPSIS:

Vlak nadat Imogen een nieuwe voorspelling ontvangt van het Orakel van Delphi, krijgen de negen uitverkoren vrienden elk dezelfde droom over een jongen met spookachtig groene ogen. Dan wordt de wereld geteisterd door rampen en extreme weersomstandigheden. Is dat toeval? Zou het iets te maken hebben met de waarschuwing van het Orakel?

Samen met Epps, leraar fotografie, gaat de groep noodgedwongen op avontuur buiten Muse Academy om de wereld te beschermen. De reis neemt hen mee naar onverwachte plaatsen en naar nieuwe vrienden. Maar ook oude vijanden komen uit de duisternis gekropen. Een nieuw gevecht is aangebroken…

ISBN: 978 90 826861 1 1 / NUR: 284 / Paperback / 215 x 135 x 28 / 300 pagina’s

-Einde-

CONTACTINFORMATIE

Voor meer informatie over het boek, het aanvragen van een recensie exemplaar, of het aanvragen van een interview met de auteur, kunt u contact opnemen met Kabook Uitgevers:

Webadres Kabook uitgevers: www.kabook.nl

TITELINFORMATIE

Muse Academy 2 – Zwarte Magie / ISBN: 978 90 826861 1 1 / NUR: 284 / Paperback / 215 x 135 x 28 / … pagina’s / Verschijnt 30 april 2018 – Prijs: € 19,95

**** EINDE PERSBERICHT ****