Auteur van de maand: Tamara Geraeds

Tamara Geraeds: een duizendpoot, Nederlandse schrijfster van thrillers, maar ook van jeugdboeken en Engelstalige YA fantasy series. Haar nieuwste thriller, Woede, is afgelopen zomer gepubliceerd.

Kwelling is haar tweede thriller, een fascinerende en uiterst spannend verhaal:

Vijf jaar geleden werd het leven van de familie Kaakmans op zijn kop gezet door de verdwijning van de zesjarige Colin. Met moeite houden ze zich staande, tot het ondenkbare gebeurt. Langzaam begint het gezin uit elkaar te vallen. Terwijl dochter Christina, inmiddels achtentwintig, naar de drugs grijpt vanwege een knagend schuldgevoel, begraaft vader Harm zich in zijn werk en ligt moeder Ellen dagenlang ziek op bed. Maar er is nog iets aan de hand met Ellen. Iets vreemds. En hoe meer Christina ontdekt, hoe meer ze begint te vrezen voor haar leven.

Het is dit jaar een bijzonder jaar. Het boek Woede verscheen, de derde thriller. Maar je schrijft daarnaast ook jeugdboeken. Waarom kies je ervoor om je ook op andere genres en doelgroepen te storten?

Ik houd van afwisseling, en fantasy en thrillers zijn mijn favoriete genres. Dankzij de afwisseling krijg ik ook meer inspiratie. Soms is de inspiratie voor één genre even op, dan schrijf ik tussendoor iets anders. Zo wordt het nooit saai!

Echo was een horrorachtig verhaal. Kwelling meer een psychologische thriller. Hoe kies je de personages voor je verhalen? En heb je een favoriet personage?

Ik denk een verhaal in grote lijnen uit en kijk wat voor personages daarbij passen. Wat voor type zou in zo’n situatie terecht kunnen komen en hoe verandert die persoon door wat hij meemaakt? Hoe is hij geworden zoals hij is, wat heeft hij meegemaakt waardoor hij nu op een bepaalde manier in het leven staat en bepaalde keuzes maakt?

Mijn favoriete personage is Vito de vleermuis, uit de Christopher Plum serie. Vito is lief, slim, grappig en heel sociaal. Hij is de familiair (het magische hulpje) van Christopher Plum. Ik ben dol op alle familiairen uit de serie, maar ik ken Vito het langst, want die zit er al vanaf boek 1 in. Ik heb alle familiairen – behalve de mug, want die was te klein – vereeuwigd op mijn arm, zo zijn ze altijd bij me. <3

Je hebt aardig wat verschillende boeken in verschillende stijlen geschreven. Heb je een favoriet boek?

Dat vind ik altijd een hele moeilijke vraag. Ik vind al mijn boeken leuk, anders had ik ze niet geschreven 😉 Nergens – mijn debuut – blijft wel een van mijn favorieten, omdat het een boek is vol hoop en toffe magische dingen.

Daarnaast vind ik mijn Engelstalige serie Cards of Death ook erg leuk, omdat ik daarin alles wat ik leuk vind aan fantasy heb gestopt. Dat kon omdat de serie uit 9 delen bestaat. Als ik 1 deel moet kiezen, ga ik denk ik voor het laatste, omdat dat het spannendste deel is en daarin alle puzzelstukjes in elkaar vallen.

Is er een hoofdthema in jouw boeken?

Ik probeer in vrijwel elk boek een boodschap mee te geven, vaak wat verborgen, soms duidelijker. Een thema dat vaak terugkomt is hoop, omdat ik dat heel belangrijk vind in het leven, en omdat veel mensen het nodig hebben. Hopelijk voelen mensen die het moeilijk hebben zich beter als ze een van mijn boeken lezen.

Ook vind ik het thema ‘goed tegen kwaad’ fascinerend. In fantasy kom je dat vaak tegen, en zeker ook in mijn fantasy boeken.

Onlangs verscheen Woede. Staan er meer thrillers op de planning?

Zeker. Najaar 2023 komt mijn volgende thriller uit. Ik maak de titel binnenkort bekend op mijn social media. Ik vind het weer heel spannend om dit boek de wereld in te sturen, omdat het toch weer een heel ander verhaal is dan mijn vorige thrillers Echo, Kwelling en Woede.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail