Persbericht: Herstart, de tweede thriller van Annemarie Snels.

P E R S B E R I C H T

– Op 15 april  verschijnt bij Kabook UitgeversHerstart, de tweede bloedstollende thriller van Annemarie Snels. Een verhaal vol intriges en onverwachte ontknopingen.

Herstart is de titel van de tweede thriller van Annemarie Snels (50) uit Roosendaal. Wraakgevoelens vanuit het verleden lopen als rode draad door dit boek vol intriges en onverwachte ontknopingen. Herstart speelt zich af in de Brabantse Biesbosch waar de personages vakantie vieren in Bed & Breakfast Libje! (Fries voor Leef!). Ze genieten van de rust en de natuur. Totdat de 11-jarige Fleur van het ene op het andere moment verdwijnt en er een lijk wordt gevonden op De Dood. En er gebeuren nog meer vreemde dingen in en rondom de Bed & Breakfast van de 35-jarige hoofdpersoon Maud. De thriller draait om de neiging hard weg te rennen voor het verleden dat je vervolgens ongenadig inhaalt en je toekomst volledig in de war schopt.

Dankzij de enthousiaste reacties op en positieve recensies van haar thrillerdebuut Waterval, dat in 2020 eveneens bij Kabook Uitgevers is verschenen, kroop Annemarie Snels meteen weer achter de laptop voor haar tweede boek. “Het was super om dit verhaal te zien groeien, me in te leven in de personages die enorm van elkaar verschillen en ook een maatschappelijk thema (pesten en de gevolgen daarvan) te verwerken. Tegelijkertijd vond ik het spannend. Kan ik weer een boek schrijven dat in de smaak valt? Natuurlijk is het fantastisch dat mijn debuut het best goed heeft gedaan en zelfs is genomineerd voor De Bronzen Vleermuis voor het beste thrillerdebuut, maar op dat idee heb ik jaren kunnen broeden. Over Herstart heb ik, van idee tot definitief manuscript, slechts negen maanden gedaan. Is het dan goed genoeg? Ben ik niet te snel tevreden? Die twijfel heb ik los kunnen laten op het moment dat mijn redacteur schreef: ‘Absoluut top gedaan. Het leest weer lekker vlot en het zit goed in elkaar. Elke personage draagt een geheim met zich mee en hoe is dat allemaal met elkaar verbonden? Dat maakt dit boek heerlijk om te lezen.’ Als iemand met zoveel leeservaring die mening deelt, sta ik meteen iets relaxter in het auteursleven.”

Spannend leesplezier

Annemarie Snels is qua schrijfstijl opnieuw ‘gewoon’  bij zichzelf gebleven. “Ik hou niet van trage sfeerbeschrijvingen en ellenlange gemoedstoestanden in boeken. Die houden het verhaal zo op. Waterval voldoet helemaal aan alles wat ik zelf belangrijk vind in boeken: spanning, onvoorspelbaarheid en kunnen meeleven met alle karakters. Datzelfde heb ik met Herstart ook geprobeerd te doen. Het moet lezers een paar uurtjes spannend leesplezier geven, omdat ze kunnen wegduiken in een wereld waar plotwendingen elkaar snel opvolgen en waarbij je je constant afvraagt: waar gaat dit heen?”

Signeersessie, meet & greet

Herstart is vanaf 15 april te koop in de (online) boekwinkels. Zaterdag 16 april tussen 14.00 en 16.00 uur signeert Annemarie Snels haar nieuwste thriller bij de Blz. Roosendaal & Happy Pages, Dijkcentrum 16 in Roosendaal. Iedereen is van harte welkom voor deze meet&greet. Een paaseitje is inbegrepen.

Herstart verschijnt op 15 april 2022 en wordt uitgegeven door Kabook Uitgevers. Herstart is nu al te reserveren via de (online) boekhandel.

* HERSTART ISBN: 9789083211992 * Vanaf 15 april 2022 in de boekhandel.

De tweede bloedstollende thriller van Annemarie Snels. Een verhaal vol intriges en onverwachte ontknopingen.

De 35-jarige Maud probeert na de dood van haar man en haar twee kinderen een nieuw leven op te bouwen. Ze is daarom Bed & Breakfast Libje! begonnen, prachtig gelegen aan het water Keesjes Killeke in de Brabantse Biesbosch. Maud verheugt zich op een gezellige week met nieuwe gasten. Maar direct na hun aankomst hangt er een gespannen sfeer in de B&B. De geheimen en problemen van de vijf gasten lijken een zorgeloze vakantie in de weg te staan.

Als de 11-jarige Fleur, dochter van een van de gasten, verdwijnt, stijgt de spanning nog verder. Maud, de politie en de directe familie proberen te achterhalen wat er met Fleur is gebeurd. De andere B&B’ers doen hun best afleiding te vinden in de prachtige natuur rondom Libje!. De sluimerende geheimen laten zich echter niet naar de achtergrond drukken. Ze komen steeds dichter naar de oppervlakte, klaar om de levens van Maud en haar gasten overhoop te gooien. Daardoor merkt niemand de schimmige figuur op die hen, verscholen tussen het riet, scherp in de gaten houdt…

Wie is Annemarie Snels?

Ik ben geboren in 1971 in het dorp Wouw, in 2004 getrouwd met Koen (1968) en moeder van Joep (2006) en Lieke (2009). Samen met mijn gezin woon ik in het West-Brabantse Roosendaal. Ik ben afgestudeerd aan de Academie voor Journalistiek (Tilburg) in de richting Schrijvende Pers. Op dit moment werk ik circa zestien uur per week als schrijvende communicatiemedewerker bij een communicatieadviesbureau. In mijn vrije tijd zing ik bij popkoor Akkoord en lees ik graag. Ik omschrijf mezelf als een introvert met een sociaal randje. Ik vind het heerlijk om alleen (zelfstandig) mijn ding te doen. Op zijn tijd organiseer ik een feestje of een BBQ en dan omring ik me met vrienden en familie. Erg gezellig. Sporten is niets voor mij, liever ga ik wandelen of fietsen in de natuur en naar het theater. Ik ben verslaafd aan drop.

Over Waterval

“Onder de indruk. Snels zet zich met dit debuut op de kaart alsof ze al jaren thrillers schrijft.” (Mustread or Not)

“Alleen maar pluspunten.” “Geweldige thriller van Nederlandse bodem.” (Koukleum)

“Waterval is spannend en het plot zit verrassend in elkaar. Het is verrassing na verrassing.” (Veroniques Boekenhoekje)

“Er zijn geen indrukwekkende woorden of zinnen nodig om dit boek goed te maken. Dit wordt juist door de vlotte schrijfstijl en verbazingwekkende twists gedaan.” (Soraya’s Bookshelf)

“Mooi om te zien hoe we door Annemarie in de maling worden genomen wanneer de waarheid naar boven komt.” (Ramona Leest)

Waterval is een filmisch en met lef geschreven thrillerdebuut” (Vrouwenthrillers)

“Niets is wat het lijkt in dit vlot geschreven, spannende verhaal.” (Nbd Biblion)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail