Persbericht: Schim, vijfde thriller voor Van Houten

Een huiveringwekkende zoektocht naar een gruwelijke waarheid.

P E R S B E R I C H T

– Op 11 juni verschijnt bij Kabook Uitgevers – SCHIM, een duistere thriller van Lydia van Houten –

Lydia Van Houten (48) uit Westervoort debuteerde in 2015 als thrillerauteur met Doodstil. Sindsdien verschenen er vijf thrillers. Schim is de titel van haar nieuwe boek. Het verhaal speelt zich af in het land van “The American Dream” waar acteur Mason Robins, woonachtig in Manhattan, dagelijks worstelt met afwijzingen bij zijn audities. Het verhaal gaat in op ‘hoe ver ben jij bereid te gaan voor je droom?’- een maatschappij waarin alles draait om roem, en de vraag: Is het die prijs ook waard?

Als secretaresse was ze ronduit ongelukkig, Lydia van Houten werkte jaren voor verschillende multinationals, maar besloot zich in 2015 fulltime op het schrijven van thrillers te storten na een burn-out. Met haar vijfde thriller in vijf jaar tijd, lijkt haar droom uitgekomen: duizenden enthousiaste lezers, een fantastische lijst nominaties en prachtige recensies op leesforums, zoals Hebban, en de diverse facebook leesgroepen, zoals Mustreads or Not, Leesclub De Perfecte buren,  en vele anderen.  

Zelf is ze ook overdonderd door het succes van haar boeken. “Mijn boeken worden omschreven als  on-Nederlands. De stijl die ik gebruik gaat vaak net niet over de kop. Gelukkig heb ik een fantastische redactrice die mij vaak in weet te binden,” merkt Van Houten op.

Voorlopig weet Van Houten van geen ophouden. “Ik beloofde mezelf vijf jaar geleden, dat ik precies vijf jaar kreeg. Zou het me lukken binnen die tijd iets op te bouwen? Drie jaar geleden was die droom bijna voorbij. Door gezondheidsproblemen kwam ik in het ziekenhuis terecht en liep daardoor vertraging op. Ik besloot na die nare ervaring alles te geven, en schrijf sindsdien minimaal duizend woorden per dag.”

Van Houten is dolblij met alle waardering, zeker ook vanuit de boekhandel zelf. “Het is extra leuk als journalisten en mensen uit het boekenvak enthousiast zijn, zeker omdat deze professionals zelf al  zoveel lezen. Dat geeft mij extra motivatie om door te gaan.”

Die vijf jaar zijn begin juli 2020 om. Het ziet ernaar uit dat Van Houten voorlopig niet zal stoppen. Want van haar boeken zijn ondertussen meer dan 10.000 exemplaren verkocht en er werden 49.841 exemplaren uitgeleend via de Nederlandse bibliotheken.

Schim verschijnt tijdens de Maand van het Spannende Boek, telt 299 pagina’s en wordt uitgegeven door Kabook Uitgevers. Schim is nu al te reserveren via de (online) boekhandel.

* SCHIM ISBN: 9789083042411 * Vanaf 11 juni 2020 in de boekhandel. *

Schim: Een zenuwslopende zoektocht naar de waarheid.

Acteur Mason Robins leidt een onzeker bestaan in Manhattan. Hij sluit zich aan bij de exclusieve “Wildclub”. Vanaf dat moment komen al zijn dromen uit, tot zijn dochter Maggie spoorloos verdwijnt. Om haar terug te krijgen moet Mason bizarre experimenten ondergaan. Hij wil zich losmaken van de sekte. Maar nog nooit heeft iemand “de Wildclub” levend verlaten…

Lydia van Houten (Amsterdam, 1972) is een succesvolle Nederlandse schrijver van thrillers. Van Houten debuteerde in 2015 bij uitgeverij Kabook Uitgevers. Sindsdien verschenen er vijf thrillers. Van haar boeken zijn meer dan 10.000 exemplaren verkocht en er werden 9360 exemplaren uitgeleend via de Nederlandse bibliotheken. Van Houten werkt nu aan haar zesde thriller, die naar verwachting in 2021 verschijnt.

Van Houten schrijft beeldend. Haar karakteristieke filmische schrijfstijl maakt dat lezers haar erg waarderen. Haar thrillers zijn rauw, wreed en ze schuwt geen uitvoerig beschreven scènes die onder de huid kruipen. Binnenkort verschijnt haar nieuwe psychologische thriller ‘Schim’ bij Kabook uitgevers. Eerdere thrillers die gepubliceerd zijn: ‘Het vervloekte huis’ (2016) en ‘Prooi’ (2017). Haar laatste werk ‘Ruis’ verscheen in 2019.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail