Persbericht: Waterval, thrillerdebuut Annemarie Snels.

Waterval, thrillerdebuut Annemarie Snels: de ultieme wraak, maar ten koste van wat?

P E R S B E R I C H T

– Op 5 juni verschijnt bij Kabook Uitgevers – WATERVAL, het adembenemende thrillerdebuut van Annemarie Snels –

Waterval is de titel van het thrillerdebuut van Annemarie Snels (48) uit Roosendaal. Rampzalige gevolgen van ultieme wraak lopen als rode draad door het boek vol spanning en intriges. Waterval speelt zich af in Zwitserland waar watervallen als dodelijke wapens rijkelijk stromen. De thriller gaat in op de ‘je leeft maar een keer’-maatschappij waarin alles moet kunnen. Volg je droom, maar denk je ook aan de consequenties?

Over je droom volgen weet Annemarie Snels nu alles. Met haar thrillerdebuut komt een wens uit die ze als puber al had. Op haar 47ste was de tijd eindelijk rijp haar boek daadwerkelijk te schrijven. “Op dat moment wezen allerlei omstandigheden in mijn leven me naar hetzelfde actiepunt: tijd vrijmaken voor het schrijven van mijn boek. Ik was nieuwsgierig of ik überhaupt een dikker boek zou kunnen schrijven dat ook nog eens vlot leesbaar is. Ik hou zelf niet van trage sfeerbeschrijvingen en ellenlange gemoedstoestanden in boeken. Die houden het verhaal zo op. Waterval voldoet helemaal aan alles wat ik zelf belangrijk vind in boeken: spanning, onvoorspelbaarheid en kunnen meeleven met alle karakters,” vertelt Annemarie Snels enthousiast.

Volg je droom, maar denk aan de consequenties. Wat zijn eigenlijk de consequenties van de eigen droom van de auteur? “Ik hoop op enthousiaste lezers die met Waterval heerlijke leesuurtjes voor zichzelf hebben, op goede recensies en natuurlijk op leuke ontmoetingen met lezers die in de rij staan voor een gesigneerd exemplaar van Waterval en op die manier mijn droom meebeleven. Een consequentie kan zijn dat niemand mijn droom wil delen. Dat zou enorm jammer zijn, voor mij én voor de fervente lezers van spannende boeken. Waterval is een origineel verhaal met een einde dat ik zelf niet eens verwachtte.”

Hoewel het schrijven van een boek nieuw is voor Annemarie Snels, heeft ze zich beroepshalve altijd ingezet om woorden op een mooie, heldere en leesbare manier neer te zetten. “Mijn lerares Nederlands van mijn eindexamenjaar op de Havo zag al iets van het schrijversbloed in mij. Ze adviseerde me boeken te gaan schrijven. Sinds de afronding van de Academie voor Journalistiek in Tilburg (1996) is schrijven mijn vak. Eerst als journalist, onder andere bij dagblad De Stem, en later als tekstschrijver. Vandaag de dag ben ik een schrijvende communicatiemedewerker voor een werkgever die me alle ruimte geeft mijn droom als auteur waar te maken. Echt super.”

Annemarie Snels signeert zaterdag 6 juni van 14.00 tot 16.00 uur haar boek Waterval in boekhandel Blz. Roosendaal & Happy Pages, Dijkcentrum 16 in Roosendaal.

Waterval verschijnt op 5 juni 2020 tijdens de Maand van het Spannende Boek en wordt uitgegeven door Kabook Uitgevers. Waterval is nu al te reserveren via de (online) boekhandel.

* WATERVAL ISBN: 9789083042404 * Vanaf 5 juni 2020 in de boekhandel. *

Het adembenemende thrillerdebuut van Annemarie Snels: een verhaal vol spanning en intriges.

Anouck, een Nederlandse toneelspeelster, kan haar grote liefde Uwe maar niet vergeten. Al jarenlang kan ze aan niemand anders denken. Vastberaden om hem definitief voor zich te winnen vertrekt ze naar Zwitserland, waar ze als au pair voor Uwe en zijn vrouw Tanya gaat werken. Haar rivale zal niet lang een probleem vormen, zo neemt Anouck zich voor. Alles loopt op rolletjes, tot ze slachtoffer wordt van een ontvoering. Is Uwe inderdaad die droomman, of juist een nachtmerrie?

Wie is Annemarie Snels?

Ik ben geboren in 1971 in het dorp Wouw, in 2004 getrouwd met Koen (1968) en moeder van Joep (2006) en Lieke (2009). Samen met mijn gezin woon ik in het West-Brabantse Roosendaal. Ik ben afgestudeerd aan de Academie voor Journalistiek (Tilburg) in de richting Schrijvende Pers. Op dit moment werk ik circa tien uur per week als schrijvende communicatiemedewerker bij een communicatieadviesbureau. In mijn vrije tijd zing ik bij popkoor Akkoord. Ik omschrijf mezelf als een introvert met een sociaal randje. Ik vind het heerlijk om alleen (zelfstandig) mijn ding te doen. Op zijn tijd organiseer ik een feestje of een BBQ en dan omring ik me met vrienden en familie. Erg gezellig. Sporten is niets voor mij, liever ga ik wandelen of fietsen in de natuur en naar het theater. Ik ben verslaafd aan drop.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail